ПЕРШИЙ ПІДВОДНИЙ РЕСТОРАН У ЄВРОПІ

Опубликовано: Hit: 44

В Норвегії вирішили розвивати промислові підводні ресторани. Архітектурна компанія Snøhetta створила «Under» – перший підводний заклад у Європі. Дизайнери успішно об'єднали під одним дахом гастрономічну культуру, стильний інтер’єр та наукові можливості. Проект нагадує затонулий перископ і пропонує своїм гостям в буквальному сенсі слова «зануритись» у підводний світ та насолодитись мальовничим видом, який відкривається з панорамного вікна.

 

 

Проект являє собою наполовину занурену в море похилу бетонну конструкцію довжиною 34 метри. Одна її сторона вбудована в скелясту берегову лінію, а інша впирається в морське дно. Стіни ресторану мають товщину до півметра, що забезпечує оптимальну стійкість до сили хвиль і тиску води. А щоб витримати північні шторми, конструкція має посилену бетонну оболонку і товсті вікна, які надійно захищають приміщення від вологи і вітру.

 

 

«Для більшості з нас цей проект став абсолютно новим досвідом. Це не просто ресторан, який нагадує акваріум, це – живий підводний світ, за яким можна спостерігати. Заклад може вмістити до 80 чоловік. Ми створили не лише інтер’єр, а й затишну атмосферу – гості будуть відчувати себе в безпеці, але не в пастці. Бетонна конструкція залишилась відкритою та необробленою, цей хід заохочує молюсків та риб взаємодіяти з нею. З часом тут утвориться штучний риф, який допомагатиме очищати воду, він залучатиме інших морських мешканців та привертатиме ще більшу увагу гостей», – розповідають архітектори.

 

 

Всередині панує скандинавський дизайн: мінімалістичні форми, спокійні відтінки, плавні лінії, в оформленні простору – дуб. Саме дерево створює теплу та спокійну атмосферу, що перешкоджає відчуттю клаустрофобії. Ресторан має три рівні: фойє і гардероб, шампанський бар і головний ресторан на нижньому поверсі. Усі меблі були виготовлені під замовлення. На додаток до ресторану будівля також буде функціонувати як морський дослідний центр. Тут вчені зможуть спостерігати за розвитком життя в цих водах, а також вивчати морське середовище.

 

Джерело

 

Комментарии: